Karolien Smaers (°1983)

Kinderen en jongeren begeleiden en entertainen zit in mijn bloed, dat was van jongsaf duidelijk. Na mijn middelbare studies volgde ik een opleiding tot leerkracht secundair onderwijs. Enkele jaren gaf ik met veel enthousiasme en energie les. Ik botste wel eens op de beperkte mogelijkheden om jongeren te begeleiden en bij te staan. Zo kwam ik terecht in leerlingbegeleiding.  Daar ontdekte ik de kracht en flexibiliteit van kinderen en jongeren en hoe ze kunnen groeien mits kleine en grote duwtjes in de rug. 
Om mezelf verder te bekwamen, volgde ik verschillende opleidingen en workshops waaronder een postgraduaat in de socio-emotionele leerlingbegeleiding (www.ua.ac.be/cno), een licentieworkshop COACHEE!©, meerdere vormingen rond herstelgericht werken, nieuwe autoriteit en geweldloos verzet in binnen- en buitenland, e.a.
In oktober 2016 startte ik de opleiding psychotherapie bij de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie (www.psychology-integration.eu). 

Steeds vaker ervaren we de nood aan kwaliteitsvolle en individuele begeleiding bij vragen rond carrière, jobtevredenheid, preventie en herstel van burn-out. Daarom volgde ik begin 2018, samen met mijn zus, een opleiding tot loopbaanbegeleider en werden we erkend door VDAB.  

Ik ben getrouwd, mama en pleegmama en houd van reizen.

​Om mijn hoofd leeg te maken ga ik sporten of koffie drinken en shoppen met mijn zussen en vriendinnen.
 
in samenwerking met www.vindeentherapeut.be

Mieke Smaers (°1981)

In 2004 studeerde ik af als licentiaat communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Sinds 2005 geef ik opleidingen communicatie, assertiviteit, leiding geven en coaching in verschillende bedrijven en organisaties. Hiervoor werk ik samen met NOVARE (www.novare.be). In 2012 werd ik gecertificeerd coach (www.coachingsquare.be) en wat later in 2014 startte ik de opleiding psychotherapie bij de Educatieve Academie (www.educatieve-academie.be). Begin 2018 volgde ik, samen met mijn zus, een opleiding tot loopbaanbegeleider en werden we erkend door VDAB.
Sinds april 2016 werk ik als coach & psychotherapeute voor de artsenpraktijk in Balen (www.deartsenpraktijk.be). In juni 2017 startte ik mijn praktijk thuis waar ik mensen die in de knoop zitten met zichzelf, hun partner, kinderen, werk en/of collega's wil begeleiden.
Ik ben getrouwd, mama en plusmama en mijn grootste passie is koken.
Mijn moment van zelfzorg is wanneer ik ga lopen, in de potten roer of een kopje koffie drink. 
 
in samenwerking met www.vindeentherapeut.be