Home » Wie en wat is Orinoco

Orinoco biedt ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren en ouders in hun eigen omgeving

In een gezin hebben alle leden invloed op elkaar. Gaat het met  één van de gezinsleden wat minder dan reageren de anderen daarop. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, één van de kinderen of ouders zit in een uitdagende levensfase, er zijn relatieproblemen: het heeft allemaal weerslag op het hele gezin, of dit nu een nieuw samengesteld, eenouder of 'klassiek' gezin is. Dit alles kan heel sfeerbepalend zijn, het kan zijn dat jullie al veel geprobeerd hebben om er onderling uit te komen en dat je toch weer vast loopt. Dan kan het helpen om externe begeleiding in te schakelen.

Bij mij kan je terecht voor individuele- en gezinsbegeleiding. Als onafhankelijke buitenstaander werk ik samen met u aan een persoonlijk doel of hulpvraag. Ik kom tot bij u thuis om zo te werken in een vertrouwde omgeving. Daarbij ga ik uit van het positieve, van wat er wél al is: je weet als ouder of kind vaak zelf waar je krachten en inspiratiebronnen liggen. Soms moet je hier weer even aan herinnerd worden.

Waarom bij u thuis

Ik kom bij u thuis in uw vertrouwde omgeving om verschillende redenen:

  • Het maakt de begeleiding laagdrempeliger voor u
  • Dit geeft vaak veiligheid voor u
  • U hoeft zich niet te verplaatsen waardoor er verplaatsingstijd wordt uitgespaard en u zo meer tijd kan besteden aan gezinsmomenten
  • Voor kinderen werkt dit vaak beter omdat ze in een vertrouwde en veilige omgeving zijn, dicht bij een vertrouwenspersoon.
  • Het opbouwen van vertrouwen gaat vaak makkelijker en sneller in uw eigen omgeving
  • Begeleidingen kunnen ook doorgaan op een andere locatie, zoals bij grootouders, bij familie, op school, … indien dit met alle partijen overeengekomen is