Home » Wie ben ik

Elke Reymen (°1985)

Ik ben Elke Reymen, Getrouwd en trotse mama van twee prachtige kinderen.

Ik ben in 2013 afgestudeerd als graduaat in de orthopedagogie en heb reeds enkele jaren ervaring als gezins- en contextbegeleidster met kinderen met een autismespectrumstoornis en hun ouders.

Ik werk momenteel als ondersteuner in het ondersteuningsnetwerk waar ik leerkrachten ondersteun bij kinderen met extra zorgvragen.

Ik ben een heel toegewijd iemand, kan goed luisteren en ben sociaal. Ik ben heel leergierig en wil steeds nieuwe dingen ontdekken. Tegelijk ben ik iemand die heel duidelijk en correct is, ik hou van transparantie en eerlijkheid.

In mijn vrije tijd kan ik genieten van een wandeling in de natuur, lekker uit gaan eten met vrienden en mijn energie geraak ik kwijt tijdens mijn wekelijkse training op het Thai's kickboksen.

Waarom de start van Orinoco

Ik ben iemand die mijn job met heel veel toewijding en passie doet. Elke keer opnieuw krijg ik voldoening van wat er bereikt wordt in elk gezin. Mijn passie is om mensen te helpen, ze te ondersteunen. Nog mooier is om te kijken welke stappen en soms sprongen de mensen zelf maken.

Niet alleen binnen mijn huidige job als thuisbegeleidster, maar ook binnen mijn job als mama ben ik al veel uitdagingen tegengekomen. Vanuit mijn eigen ervaring als mama weet ik maar al te goed wat opvoeden soms kan betekenen. Dit geeft me telkens wel weer de uitdaging om op zoek te gaan naar wat het beste is.

Opleiding en vorming

Graduaat Orthopedagogie

Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit

Beeldend werken met kinderen, jongeren en gezinnen

Gezinsgerichte hulpverlening bij autisme

Training in gespreksvaardigheden

Democratisch opvoeden

Toolbox van de thuisbegeleider (oplossingsgericht werken)

Rots en water training

ImPact training (communicatietrains voor kleuters met ASS)

Therapiedierbegeleider (in opleiding)