Home » Wie en wat is Orinoco » Wie ben ik

Elke Reymen (°1985)

Ik ben Elke Reymen, Getrouwd en trotse mama van twee prachtige kinderen.

Ik ben in 2013 afgestudeerd als graduaat in de orthopedagogie en heb reeds enkele jaren ervaring als gezins- en contextbegeleidster met kinderen met een autismespectrumstoornis en hun ouders.

Ik ben een heel toegewijd iemand, kan goed luisteren en ben sociaal. Ik ben heel leergierig en wil steeds nieuwe dingen ontdekken. Tegelijk ben ik iemand die heel duidelijk en correct is, ik hou van transparantie en eerlijkheid.

In mijn vrije tijd kan ik genieten van een wandeling in de natuur, lekker uit gaan eten met vrienden en mijn energie geraak ik kwijt tijdens mijn wekelijkse training op het Thai's kickboksen.

"Elke, Een aantal jaren geleden mocht ik haar leren kennen. Een warme lieve mama, met twee ondeugende kadeekes. Niet bang om haar eigen opvoedingsmethodieken in vraag te stellen, of eens iets vanuit een andere invalshoek te bekijken. Een toegewijde vrouw, met veel zorg, waar haar gezin centraal staat. Een vrouw die met passie in het leven staat. Ze is zeer luisterbereid en positief ingesteld. Graag gaat ze in gesprek om samen problemen, ideeën, gevoelens en gedachten te bespreken. Ze is zeer leergierig en heeft veel interesse in opvoedingsmethodieken. Hier zit ze dan vaak op de eerste rij om bijscholingen te volgen. Ze wil alles graag tot in detail kennen. Elke is een heel betrokken persoon, ze heeft veel empathie en tracht iedereen op zijn/haar gemak te stellen waardoor praten gemakkelijker wordt."

Dorien Verhoeven


Waarom de start van Orinoco

Ik ben iemand die mijn job met heel veel toewijding en passie doet. Elke keer opnieuw krijg ik voldoening van wat er bereikt wordt in elk gezin. Mijn passie is om mensen te helpen, ze te ondersteunen. Nog mooier is om te kijken welke stappen en soms sprongen de mensen zelf maken.

Niet alleen binnen mijn huidige job als thuisbegeleidster, maar ook binnen mijn job als mama ben ik al veel uitdagingen tegengekomen. Vanuit mijn eigen ervaring als mama weet ik maar al te goed wat opvoeden soms kan betekenen. Dit geeft me telkens wel weer de uitdaging om op zoek te gaan naar wat het beste is.

Opleiding en vorming

Graduaat Orthopedagogie

Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit

Beeldend werken met kinderen, jongeren en gezinnen

Gezinsgerichte hulpverlening bij autisme

Training in gespreksvaardigheden

Democratisch opvoeden

Toolbox van de thuisbegeleider (oplossingsgericht werken)

Rots en water training